Seguirem amb matins frescos, demà nuvolades amb xàfecs a la tarda

169

“Quina refrescada!” segurament és l’expressió més escoltada d’aquests últims dies, i és que per exemple avui les mínimes han baixat fins als 10 a 12ºC a gran part de la comarca. Esperem un dia assolellat i amb temperatures màximes d’entre 23 i 26ºC, tot un luxe. El vent anirà clarament a la baixa respecte ahir. De cara a la tarda les nuvolades creixeran amb força, però creiem que els xàfecs quedaran circumscrits cap a les comarques del Berguedà, Osona i fins i tot la meitat nord del Moianès.

De cara a demà dissabte novament ens llevarem amb temperatures mínimes fresques que se situaran entre els 9 i els 12ºC a primera hora. Al matí i migdia el sol serà el protagonista i a la tarda les nuvolades creixeran amb molta força. La probabilitat d’algun xàfec moderat acompanyat de tempesta és força alta, sobretot cap al nord i a l’est de la comarca. Les temperatures màximes es mouran entre els 24 i els 26ºC.

Esperem un diumenge molt tranquil, amb sol i temperatures amb tendència a pujar. Els valors màxims es mouran entre els 26 i els 29ºC al Pla de Bages.

Foto: mammatocúmuls provinents d’un núvol de tempesta que va creuar el nord del bages aquest dimarts. Foto presa des de Manresa.