Segueixen en marxa els tràmits de les queixes per l’activitat de les avionetes de l’aeròdrom de Sant Fruitós de Bages

139

El procés per frenar l’activitat a l’aeròdrom de Sant Fruitós de Bages no està aturat. L’informe que va fer públic la Generalitat la setmana passada no finiquita l’assumpte, només determina que l’activitat de l’empresa Skydive BCN, que ofereix salts al buit des d’avionetes, es pugui considerar espectacle, tal i com plantejava Convergència Democràtica de Sant Fruitós de Bages; i per tant, tanca aquesta via de reclamació.

El procés d’al·legacions ja ha acabat -l’ajuntament de Santpedor les va entregar la setmana passada- i des del consistori estan a l’espera de que els donin resposta. El regidor de medi ambient, Josep Illa, adverteix, però, que “el procés encara es pot allargar uns mesos. Ara ens han de donar audiència, i després modificar els documents urbanístics perquè s’ajustin a les determinacions que es preguin en el procés. Més tard, l’aprovació provisional i finalment l’aprovació definitiva. En total es podria allargar entre 6 i 12 mesos”. Amb tot, Illa també explica que “ara és un moment important perquè un cop presentades les al·legacions es convocarà l’audiència pública per donar el parer de totes les parts i veure les consideracions que s’han tingut en compte”.

El procés contra l’activitat d’Skydive BCN, doncs, no està aturat, al contrari, segueix el seu ritme i falta veure la resposta de la Generalitat i les disposicions en el nou Pla Director Urbanístic Aeroportuari de l’aeròdrom de Sant Fruitós. Mentrestant, sembla que la nova ruta que fan les avionetes fa els sorolls una mica menys molestos per alguns veïns que s’havien queixat.