Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus. 29 de gener del 2021. (Horitzontal)

La Covid-19 està repuntant en algunes zones de la comarca del Bages. En els últims 7 dies, pobles com Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Sallent i Sant Vicenç de Castellet han patit un considerable augment de nous positius.

El poble amb la situació més preocupant és Sant Fruitós, on s’hi han detectat 47 casos positius en els darrers set dies. A Manresa també han pujat els nous positius, especialment en dos barris de la ciutat. Són l’àrea de la Plaça de Catalunya, amb 35 nous casos en els últims set dies i el barri de les Bases, on se n’han registrat 24, el doble que fa una setmana. Al Barri Antic els casos han passat de 20 a 30 i a la Sagrada Família han baixat de 31 a 24.

Si ens fixem en altres pobles, es mantenen o redueixen els nous positius a Súria, Sant Joan, Artés i Cardona, Montserrat. El risc de rebrot al conjunt de la comarca és de 274 punts el dia d’avui, vint punts menys que fa només set dies.

Tot plegat en una jornada d’ahir dilluns en què les dades conviden a l’optimisme en el conjunt de Catalunya. Per exemple, la velocitat de contagi es manté per sota d’1. La dada més negativa és la crescuda dels hospitalitzats per covid, encara que baixen de 500 els ingressats a les UCI.