La segona Assemblea Municipal Oberta torna amb cinc propostes sobre la taula

112

BERTA RUIZ.

La participació ciutadana és un dels principals eixos de l’equip de govern. És per això que l’Ajuntament de Sallent ha convocat la segona Assemblea Municipal Oberta (AMO) per aquest dijous a les 20h, a la Sala Joan Vilà i Valentí. Ho fa amb la finalitat d’apropar els veïns i la institució.

L’Agrupament Roques Albes és l’encarregada d’iniciar la segona AMO i proposen permetre que els majors de 6 anys puguin jugar a les places, ja que actualment està prohibit. A més, volen crear més zones d’esbarjo al barri del Poble Nou i demanen el manteniment del passeig del riu, la zona del pipi-can, sota el Pont Vell i la plaça 19 d’abril.

S’ha sol·licitat, en segon cas, la recuperació i neteja de la vora del riu Llobregat. Aquesta zona va des de la resclosa de Cal Sala fins al Guix, conegut com el camí dels horts. La proposta es deu al fet que es vol protegir la fauna i vegetació de ribera i prevenir caigudes de vianants en una zona molt concorreguda.

La tercera proposta va relacionada amb l’activitat laboral, volent aprofitar, així,  l’antic escorxador com a base patrimonial. Per exemple, es volen crear projectes d‘empreses cooperatives locals, entre d’altres, donant pas a més llocs de treball.

Seguidament, els sallentins sol·liciten la creació d’un mercat mensual de productes ecològics que es durà a terme els dissabtes a la plaça de la Pau, on actualment ja hi ha una parada de productes hortolans. L’objectiu és donar, a la població, aliments de qualitat i més proximitat amb la comarca.

Per finalitzar l’acte, un conjunt d’entitats sallentines demanen disposar de material logístic per tal de poder realitzar actes de petit i gran format a la vila. Parlem de La Fumera, el FAES Sallent, l’Agrupament Roques Albes, l’Ateneu Rocaus, Arran Sallent i Carnaval Sallent, que proposen adquirir un generador de corrent, un escenari homologat de 30m2, dos lavabos portàtils – un per minusvàlids i l’altre amb quatre compartiments per a homes -, 10 carpes plegables i dos allargadors de corrent de 50 metres.

la fumera amo

L’Assemblea Municipal Oberta permet que qualsevol sallentí i sallentina presenti propostes per ser debatudes i, a la vegada, tothom pugui tenir veu i vot. La primera que es va convocar, a finals de gener, va apropar 70 veïns a la Sala Joan Vilà i Valentí. Els participants van aprovar les cinc propostes que, després, es van ratificar als plens municipals d’abril i maig.