Fins a cinc propostes es van debatre i aprovar a la segona Assemblea Municipal Oberta (AMO) que s’ha celebrat aquest dijous a Sallent.

Tot i que cada cop més es demana participació ciutadana, aquest cop els sallentins no van respondre com s’esperava. El reglament marca que almenys un 1% dels veïns majors de 16 anys ha d’assistir a l’assemblea per tal que sigui representativa. En aquest cas, són 57 els sallentins necessaris perquè aquest supòsit es pugui complir. D’altra banda, però, només n’hi han participat 44.

El reglament, a més, marca que “es produirà la dissolució automàtica de l’AMO en el cas que dues vegades consecutives no hi hagi quòrum suficient per constituir-la”. La tercera AMO, doncs, serà decisiva per la continuïtat d’aquest òrgan.

La regidora de Participació Ciutadana, Rosa Argelaguet, assegura que no entén perquè s’hi han implicat pocs veïns malgrat la bona feina de la comissió i la difusió que se n’ha fet.

L’Agrupament Roques Albes ha estat l’encarregada d’iniciar la segona AMO i proposen permetre que els majors de 6 anys puguin jugar a les places, ja que actualment està prohibit. A més, volen crear més zones d’esbarjo al barri del Poble Nou i demanen el manteniment del passeig del riu, la zona del pipi-can, sota el Pont Vell i la plaça 19 d’abril.

La sallentina Teresa Soler ha demanat la recuperació i neteja de la vora del riu Llobregat. Aquesta zona va des de la resclosa de Cal Sala fins al Guix, conegut com el camí dels horts. És la proposta més complicada, ja que el terreny és de l’Agència Catalana de l’Aigua, i l’Ajuntament ja ho ha intentat més d’un cop sense èxit.

Josep Escudé ha sol·licitat aprofitar l’antic escorxador com a base patrimonial, creant projectes d‘empreses cooperatives locals, entre d’altres, donant pas a més llocs de treball

David Saldoni, però, ha assegurat que tenen un projecte en marxa: que l’antic escorxador es destini per fer activitats culturals i artístiques.

La Cooperativa “La Brolla” ha proposat la creació d’un mercat mensual de productes ecològics que es duria a terme els dissabtes. L’objectiu és donar, a la població, aliments de qualitat i més proximitat amb la comarca. Es necessitarien unes 15 parades I, si funcionés, es faria més sovint.

Un conjunt d’entitats sallentines demanen disposar de material logístic per tal de poder realitzar actes de petit i gran format a la vila. Parlem de La Fumera, el FAES Sallent, l’Agrupament Roques Albes, l’Ateneu Rocaus, Arran Sallent i Carnaval Sallent.

Al novembre se celebrarà la tercera on, a més, es votarà el canvi de comissió. Aquesta serà decisiva per la continuïtat d’aquest òrgan.