Els esplais que formem part del Sector Bages-Berguedà d’Esplais Catalans es reuniran el proper 19 de novembre del 2016 a Santpedor, en motiu de la diada dels drets dels infants, per fer una festa divulgativa i alhora reivindicativa, que comptarà amb la participació de més 360 infants i joves i 65 monitors i monitores dels esplais Geps de Santpedor, Vic Remei i Minuatx de Manresa, Merlot de Salelles, l’Esplai d’Avià, l’Agrupament Roques Albes de Sallent.
Enguany és el vuitè any consecutiu que celebren la Diada universal dels Drets dels Infants al Sector Bages-Berguedà. L’activitat ha passat ser una data clau al calendari, consolidant-SE coml’activitat conjunta principal de principi de curs amb l’objectiu de promoure l’educació pels Drets dels Infants i la participació infantil a la nostra societat.

Programa d’actes
Els esplais arribaran a Santpedor al matí per fer la Gimcana dels Drets on descobrir i treballar els drets dels infants en diferents espais i places del poble. Després de dinar, es durà a terme l’activitat oberta a la ciutadania, s’iniciarà a les 15.30h amb un cercavila des de la plaça del Sindicat fins la plaça gran, on ballarem amb energia i a càrrec del grup Roncola. En aquest moment també es realitzarà en paral·lel un escape room per als grans i joves dels esplais a l’institut d’Auro. La clausura de la diada es farà a les 17.30h a la Plaça Gran on hi haurà berenar per a tothom!

Programa dissabte 10 novembre
Programa dissabte 10 novembre

Esplais Catalans (ESPLAC) és una associació d’esplais laica i progressista que treballa des del voluntariat per a la transformació social mitjançant l’educació en drets dels infants. Actualment formen part d’Esplac 104 esplais que agrupen 6750 infants i 1560 monitors i monitores distribuïts en 64 poblacions catalanes.
Els esplais som entitats educatives i compromeses amb el nostre entorn. Treballem durant tot l’any pel compliment dels drets i per la transformació social. Aquest treball es tradueix en accions concretes que contemplin generar debat, formar-nos i dotar-nos d’eines en matèria de drets dels infants, centrant-nos especialment en la participació infantil, perquè l’esplai per nosaltres també és un espai de llibertat; per esdevenir ciutadans amb drets no cal tenir 18 anys. Els infants i joves tenen opinió, tenen veu i poden assumir responsabilitats. Per això diem que més que ciutadans del futur són ciutadans del present; i no podem entendre ser ciutadà sense que això vagi lligat a tenir uns drets garantits i poder-los exercir.