Sardanes i Salvador Espriu a la Festa Major d’Hivern de Sant Fruitós

124
Festa Major d'Hivern 2016 Sant Fruitós. Jaume Grandia

JAUME GRANDIA.- Els actes de la Festa Major d’Hivern de Sant Fruitós de Bages continuen aquesta setmana amb la inauguració de l’exposició a la biblioteca de creacions artístiques del grup Polièdric inspirades en les obres de Salvador Espriu el dimecres i la celebració de la festivitat de Sant Fruitós el dijous.

Sant Fruitós, el dia central de la Festa Major d’Hivern

Dijous es va celebrar la festivitat de Sant Fruitós, sent el dia central de la Festa Major d’Hivern. A l’església parroquial es va oficiar la Missa en Honor del Sant Patró, després a la plaça de l’Església, va actuar la colla Gegantera i els Grallers de Sant Fruitós, seguit d’una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa, que va comptar amb la presència de molt públic, que va poder degustar d’un vermut popular. El museu del Col·lectiu Històric de Sant Fruitós de Bages feia una jornada de portes obertes per donar a conèixer la història del poble a tothom qui ho volgués. A la tarda, en el pavelló municipal es va celebrar la competició del “Two ball solidari”, una competició de tirs de bàsquet, oberta a tothom. Les 55 parelles que hi van participar i el públic que hi va anar, van aportar 100kg de menjar que van anar destinats a Càritas Sant Fruitós.

La Biblioteca acull una exposició del grup Polièdric del Vendrell

Dins els actes de la Festa Major d’Hivern es va inaugurar a la Sala Gran de la Biblioteca de Sant Fruitós, l’exposició del grup Polièdric que interpreta “Cançons de la roda del temps” de Salvador Espriu. El grup vendrellenc Polièdric format per Joan Descals –pintura-, Camil·la Pérez –ceràmica-, Josep Sadurní –fusing-, Nati Soler –poemes-, Linues Urpí –fotografia-, i Albert Solé –música-, realitzen les seves creacions artístiques sobre els dotze poemes de Salvador Espriu, que formen part de l’obra “El caminant i el mur”. L’acte inaugural fou presidit per l’alcalde Joan Carles Batanés i la bibliotecària Conxita Fenoy, junt amb alguns dels artistes. Els rapsodes Teresa Riquelme, Francesc Canellas i Ot Sala van recitar els dotze poemes, i Joan Descals va explicar el procés de creació de les diferents obres exposades.

L’acte es va cloure amb un maridatge de vins de la D.O. Pla de Bages. La mostra es pot visitar els dies laborables, en horari de la biblioteca.

Exposició Espriu, biblioteca. Sant Fruitós. Jaume Grandia
Exposició Espriu, biblioteca de Sant Fruitós. Foto: Jaume Grandia

 

Imatge. J. Grandia