#SantpedorSenseVaquetes , el lema de la Plataforma Animalista de Santpedor per acabar amb els correbous al poble

122

La Plataforma Animalista de Santpedor (PAS) persisteix en l’objectiu d’eliminar els correbous de la graella d’activitats de la Festa Major. Aquests dies, ha fet arribar una doble proposta a l’ajuntament de Santpedor en aquest sentit, sota el lema #SantpedorSenseVaquetes :

-Que Santpedor es declari municipi antitaurí i amic dels animals, i renunciï a continuar organitzant directa o indirectament cap tipus de festa ni activitat lúdica que impliqui l’ús d’animals vius.

-Que l’ajuntament es comprometi a destinar els aproximadament 8.500 euros que costa aquest acte a accions o plans socials que enriqueixin i millorin la vida del poble i/o a activitats alternatives i ètiques de diversió.

A dia d’avui el PAS ja ha tingut reunions amb membres de l’equip de govern i vol fer el mateix amb els grups de la oposició. S’emparen en la llei de protecció animal de la Generalitat de Catalunya, que afirma que “els animals són éssers vius dotats  de sensibilitat física i psíquica i per tant ningú els ha de provocar sofriment o maltractament ni causar-los estats d’ansietat o por”. A més, asseguren que “les Vaquetes són un acte anacrònic i cruel, impropi d’una societat moderna. Creiem que és inconcebible que en ple segle XXI es segueixin celebrant aquest tipus d’espectacle amb animals per a diversió d’uns quants, existint multitud d’alternatives ètiques sense haver d’emprar els animals pel nostre divertiment”.

L’entitat, nascuda al juny d’aquest mateix 2016, poc després de la Festa Major, ja va ser impulsora a principis de desembre d’una campanya a Change.org per eliminar les vaquetes del poble. Actualment la campanya compta ja amb gairebé 6.000 firmes de suport.