El santpedorenc Rafa Martínez es proclama campió de la lliga ACB amb el València

128
Rafa Martínez exhibeix orgull de Santpedor com a flamant campió de l'ACB
Rafa Martínez exhibeix orgull de Santpedor com a flamant campió de l'ACB

Contra tot pronòstic el València Basket ha aconseguit el seu primer títol de lliga ACB. Davant ni més ni menys que el tot poderós Reial Madrid. I primer títol de lliga ACB també pel capità de l’equip, el Santpedorenc Rafa Martínez, que als seus 35 anys obté així un reconeixement més que merescut a una trajectòria impecable dins del bàsquet estatal.

Els valencians s’han imposat en el quart partit de la sèrie als blancs per 87 a 76 en un partit molt seriós dels locals, que han resistit l’embat dels madridistes en part per l’empenta i l’encert de Rafa Martínez des de la línia de triples. Al final, victòria pel València, que col·locava el definitiu 4 a 1 a la final i s’emportava un títol més que històric, el primer.

Els jugadors han esclatat d’alegria quan ha arribat el xiulet final i ho han celebrat primer a la pista amb els aficionats i després als vestidors. Allà, entre bambolines, Rafa Martínez s’ha fet fotografiar amb una samarreta molt especial, on es podia llegir “Santpedor és un altre món”. La imatge s’ha publicat després a través del compte de la lliga Endesa.

I és que el santpedorenc mai s’ha amagat del seu intens sentiment com a santpedorenc. Aquí té família i amics amb els quals manté un estret vincle. El mateix que manté amb el poble, on gairebé tothom el coneix i l’aprecia, com demostra el fet que fa uns anys sorgís una iniciativa popular per posar el seu nom a una rotonda. Una iniciativa que al final va desembocar amb el canvi de nom del pavelló per “Rafa Martínez”.

Rafa martínez, presumint de Santpedor
Rafa martínez, presumint de Santpedor