Cada cop queda menys per l’1 d’octubre, la data fixada pel Govern de la Generalitat per fer un referèndum vinculant d’independència. En paral·lel a l’accelerament final dels partits sobiranistes per tenir-ho tot apunt i ben lligat, el Govern Espanyol també està movent fitxa. En aquest cas, amb l’enviament de cartes als secretaris dels Ajuntaments catalans que han fet pública la seva voluntat de col·laborar amb l’organització del referèndum. Unes cartes que avisen als secretaris i interventors, com a responsables jurídics i econòmics dels municipis, que el referèndum del primer d’octubre és il·legal perquè incompleix la constitució espanyola i l’estatut, i que per tant podrien patir conseqüències legals en cas de col·laborar amb la Generalitat.

La missiva en qüestió també ha arribat a Santpedor. Com també han arribat cartes de la Generalitat demanant, com a municipi col·laborador, quins punts de votació s’habilitarien per l’1-O. La resposta de l’Ajuntament ha sigut clara: “l’1-O a Santpedor es votarà en els mateixos locals electorals i amb la mateixa organització i format que qualsevol altra comtessa electoral”. Així ho ha garantit l’alcalde, Xavier Codina, que ja va assistir a l’acte de suport al referèndum que es va fer a la Universitat de Barcelona a principis de juliol juntament amb 500 alcaldes d’altres municipis, que afirma que equip de govern i funcionaris van de la mà en aquest tema.

Per tant, el referèndum a Santpedor es votarà en els tres locals electorals de sempre: la Capella de Sant Andreu, la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas, i l’escola Riu d’Or.