Santpedor vol treure les tifes de gos del carrer amb la campanya ‘Qui la fa la caga’

276
Josep Vilaseeca, Núria Martínez Amat i Xavier Codina presentant la campanya.
Josep Vilaseeca, Núria Martínez Amat i Xavier Codina presentant la campanya.

L’Ajuntament de Santpedor ha posat en marxa la campanya ‘A Santpedor, qui la fa la paga’ amb l’objectiu és conscienciar als santpedorencs de la importància de mantenir nets els espais comuns. Tindrà una vessant audiovisual a través de les xarxes socials i també en paper a través d’uns díptics que repartirà l’Ajuntament. Tot plegat neix de les queixes dels veïns arran de trobar-se pixats i tifes d’animals pels carrers del poble. La regidora de Salut Pública, Núria Martínez Amat, explica que és un problema persistent i defensa als que sí netegen.

L’Ajuntament també donarà ampolles d’aigua per diluir els pixats a qui les demani. 

El cas és que la Policia Local formarà part de la campanya. Segons el cap del cos municipal, Josep Vilaseca, començaran fent una tasca pedagògica i si es troben amb reincidents els multaran.

Aquesta no és la primera campanya de l’Ajuntament de Santpedor een aquesta línia. En va fer una fa dos anys incentivant que els amos de gossos dilueixin els pixats i recullin els excrements. Al mateix temps va entrar en funcionament una actualització de l’ordenança municipal que regula la tinença d’animals.