Les sardanes davant l’ermita de Santa Anna han tancat els actes de la festa de Santa Anna, patrona del municipi. Un esdeveniment que des de l’Ajuntament s’apunta com la ‘petita festa major’.

Els actes van començar ahir a la tarda a la plaça Gran amb l’entrega de premis dels balcons florits i l’entrega de la bandera de Santpedor al Club Natació Santpedor, que serà l’entitat abanderada del poble el proper any, de mans del Club Recreatiu de Santpedor. Després va venir el plat fort amb la mostra de cultura popular. Totes les entitats de cultura popular del poble van participar. Així, Castellers de Santpedor, sardanistes d’Aires d’Or, la colla bastonera Picarols, els Bous de Foc, i la colla gegantera, van fer les seves particulars actuacions, aplaudides per tothom.

Avui dijous, de bon matí, els grallers han fet sentir els seus instruments pel casc antic de Santpedor, en un recorregut fins a l’ermita de Sant Francesc. D’allà s’ha fet el tradicional pelegrinatge per les ermites del poble amb la bandera i l’ofrena a la patrona; tot plegat amanit amb una bona xocolatada. Un any més, Jordi Espinalt ha fet repicar les campanes a quarts de nou del matí i s’ha procedit a fer la missa d’honor a Santa Anna i l’ofrena.