Santpedor no para de créixer i ja supera els 7.500 habitants

133
Carrers de Santpedor
Carrers de Santpedor

Santpedor va superar al 2016 el llindar dels 7.500 habitants al poble. En concret, segons dades de l’IDESCAT, Institut d’Estadística de Catalunya, al poble residien al tancament de 2016 7.520 persones. Una dada que consolida un lent però sostingut creixement al llarg dels últims 20 anys, que ha catapultat la població de les 5.000 persones a les 7.500.

La dada contrasta amb altres xifres, com el fet que al 2015, últim any en què es van obtenir aquestes dades, va haver-hi més defuncions que naixements al poble. No obstant, la base del creixement de població és la immigració, tant interna, de Catalunya i Espanya, com externa, de la resta d’Europa i el Món.

També amb dades de 2015, tenim un saldo positiu de 59 catalans que van instal·lar-se a Catalunya respecte santpedorencs que van anar a viure a altres pobles del país. El mateix passa, en menor mesura, amb Espanya, amb un saldo positiu de 8 persones.

A nivell d’immigració exterior el saldo entre immigrants, que arriben de l’estranger, i emigrants, que van a viure-hi, és més ajustat, 30 per 27, però també dóna un saldo positiu de 3 persones de més que engreixen el cens de Santpedor.