Santpedor s’omplirà de carruatges i cavalls pels ‘Tres Tombs’ de Sant Antoni

183

REDACCIÓ | Els carruatges, els cavalls i altres animals de càrrega ompliran els carrers del barri Antic de Santpedor aquest proper diumenge dia 5 de febrer en la Festa dels Tres Tombs. Prop d’un centenar d’animals hi participaran amb més de 30 carruatges, la majoria de les cases històriques de Santpedor i una cinquantena de genets, en un acte organitzat per Equiset Santpedor amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música, els Grallers i l’Ajuntament de Santpedor.

La concentració d’animals i carruatges es farà a les 11 a Cal LLovet tot i que els actes comencen a les 9 del matí amb l’esmorzar popular també a Cal Llovet. La cercavila serà al migdia amb la rua sortint de Cal Llovet en direcció al carrer Roger de Flor en sentit Plaça de la Pau, moment què es gira al carrer Consells dels trenta fins arribar al carrer Jacint Verdaguer, la rua s’incorpora al carrer Pons Grau, en sentit pla Sant Jordi per agafar el carrer de la Fira, s’accedeix al nucli antic a través del carrer Santa Anna, carrer Ample, Antoni Vila, Timbaler, del Vall, Plaça Església, carrer Passeig, carrer Muralla de Manresa i es torna a fer el circuit al pel carrer del Vall, pla Església, carrer Ample i carrer Muralla de Manresa. Aquest circuit es repeteix un total de tres vegades per finalitzar a Cal Llovet. En acabar la missa de 12 es farà la benedicció d’animals a la plaça de l’església i el concert del grup d’alumnes de l’escola municipal de música.

Entre els carruatges n’hi haurà un d’autoritats però també un carro d’escala, un de trabuc, de pagès amb arnes, el de casament, tartanes, botes d’aigua per ensufatar les vinyes, carros de traginers, entre molts altres exemples de carros i traginers.

Els actes acabaran a la tarda amb un ball a Cal Llovet amb el grup Els Andreus Trio que servirà per recaptar diners per a aquesta celebració.