Santpedor és el segon poble de la comarca que paga més diners en multes per habitant

296
24.08.12 Policia Local de Santpedor,sallent i Sant fruitós de Bages a la plaça major de Santpedor Foto: Marc Vila

El Ministeri d’Hisenda ha fet públiques aquesta setmana les dades de recaptació de multes a tot l’estat durant el 2015. Santpedor s’enfila fins a la tercera posició del a comarca pel què fa a municipi amb més recaptació provinent de multes de circulació, amb 65.000 euros. Molt per sobre dels quarts classificats que són Sant Fruitós i Sant Vicenç de Castellet amb 35.000 euros recaptats cada un. Per sobre, només queden Sant Joan de Vilatorrada amb 75.000 euros, i la capital, Manresa, que es dispara amb 1.459.000 euros recaptats al 2015 per aquest concepte.

Si parlem de dades per habitant, Santpedor s’enfila un lloc més al podi i es sitúa segon a la comarca, amb 8,714 de mitjana pagats per cada habitant en multes de circulació, per sobre dels 6,96 de Sant Joan. Manresa lidera aquesta classificació amb 19,54 euros pagats per habitant.

Segons la Policía Local de Santpedor les multes més habituals són “estacionaments mal fets, parlar pel mòbil mentre es condueix i saltar-se semàfors” i argumenten que l’estatus econòmic de la gent de Santpedor (percentatge d’atur més baix i nivell adquisitiu més alt) podria ser una explicació de perquè es recapta tant en comparació a d’altres municipis on “potser la gent és menys diligent a l’hora de pagar multes i queden impagades”.