Veïns i veïnes de Santpedor ahir es van aturar i es van tornar a mobilitzar a la plaça Gran per manifestar-se per les fortes represalies que va patir el poble català per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Durant tot el dia la imatge de Santpedor va ser de carrers buits i comerços amb les persianes baixades.

Cartell del restaurant Tesi de Santpedor

El toc de queda va ser a les 9 del matí on es van organitzar cotxes per fer una marxa lenta fins a Callús. Allà es van concentrar davant l’Escola Joventut, un dels col·legis que va patir les agressions de l’1 d’octubre, per donar suport. Acabat el manifest, Santpedor i Callús van participar en la marxa de Sant Joan Vilatorrada. L’alcalde, Xavier Codina, juntament amb altres alcaldes de la comarca, van encapçalar la marxa que es va dirigir fins a Manresa ajuntant-se amb la manifestació convocada pel Comitè en Defensa del Referèndum.

A les 6 de la tarda es va organitzar una concentració paral·lela a la de Manresa a la plaça Gran de Santpedor per totes aquelles persones que no es podien desplaçar. En la concentració es va desplegar un mural de la pau fet per SAC Santpedor Art i Creació on tothom podia escriure els seus missatges.

Concentració de veïns i veïnes de Santpedor, Callús, Súria i Sant Joan de Vilatorrada davant l’escola Juncadella

A més d’aquestes protestes, un grup de manifestants de Santpedor van tallar carreteres. A primera hora del matí van tallar la rotonda que dóna accés al Polígon Industrial de Santa Anna. Després es van dirigir, fent marxa lenta, fins a la carretera de Manresa, on van tallar intermitentment la carretera a l’alçada d’Ampans. A tots els cotxes aturats se’ls hi entregava un fulletó  informatiu amb el següent comunicat fet pels Joves de Santpedor:

Davant la repressió de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en el marc del referèndum d’autodeterminació del poble català celebrat el passat diumenge 1 d’octubre de 2017, el jovent del poble de Santpedor tallem de manera simbòlica i pacífica la rotonda que dóna accés al Polígon Industrial de Santa Anna. Rebutgem el Govern espanyol i la seva brutalitat policial i també als mitjans de comunicació manipuladors. I sobretot per solidaritat amb les nostres veïnes i veïns de la comarca i de més enllà, que han estat agredides de forma intolerable.