Santpedor, Sant Fruitós, Sant Joan i Manresa amplien l’oferta de taxis a 54

148

Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Sant Joan de Vilatorrada i Manresa han signat el conveni pel servei conjunt de taxis entre els municipis. En total sumen 54 taxis: 45 a Manresa i 3 més de Sant Joan, de Santpedor i de Sant Fruitós.

L’acord arriba després de 4 anys de negociacions entre l’administració i els taxistes. L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, es mostra satisfet amb la unió i explica per què ha tardat tant temps.

El conveni té vigència durant un any, amb la intenció que si funciona, es pugui prorrogar. Anirà de la següent manera: els taxis treballaran en el seu municipi i podran prestar serveis a les altres poblacions en cas que els taxis d’aquestes poblacions estiguin tots ocupats. També podran fer serveis en casos especials com per exemple la celebració de fires. Les tarifes en els viatges que vagin d’un municipi a l’altre, seran les mateixes. Actualment costa entre uns 10 i 12 euros, viatjar entre Manresa i Sant Fruitós, segons el punt on carregui el taxi.

L’alcalde de Sant Fruitós, espera que sigui un servei profitós pels santfruitosencs i santfruitosenques.

La idea d’aglutinar els serveis va començar amb la signatura d’un Conveni de Cooperació entre l’Ajuntament de Manresa i el de Santpedor el 2 de juny de 2015. Posteriorment, el 22 de desembre de 2015, el Ple de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va aprovar la seva adhesió al conveni i el Ple de Sant Fruitós de Bages va decidir agregar-s’hi el passat mes d’abril. Una comissió de seguiment vetllarà perquè el servei funcioni correctament.

Imatge. L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el de Santpedor, Xavier Codina; el de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés; i el de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso; signen el conveni de cooperació intermunicipal per la prestació del servei de taxi en l’àmbit territorial d’ aquests municipis