Santpedor sabrà al setembre el nombre de ‘flors’ que li atorguen com a Vila Florida

193

Santpedor ja és Vila Florida després d’incorporar-se al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Amb l’adhesió del municipi ja són 98 els municipis catalans que formen part d’aquest projecte. Santpedor, a més, es converteix en el primer municipi de la comarca del Bages en adherir-se al moviment.

Pel sol fet d’inscriure’s al projecte Santpedor ja és Vila Florida, tot i que ara falta saber amb quantes ‘flors’ (poden ser de 0 a 5, a l’estil de les estrelles Michelin als restaurants) puntuen el poble el jurat. Un jurat que visitarà al poble a la primavera i avaluarà tot tipus d’elements relacionats amb el patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat, i l’ús social i les sinergies amb activitats turístiques vinculades a espais verds.

 

La resolució del jurat i el nombre de ‘flors’ que finalment obté Santpedor es coneixeran al Setembre en una gala que organitzarà el CHOC, en què es es coneixeran també les distincions per la resta de municipis que volen ser Viles Florides (o canvis en les que ja ho són). Fa sis anys de la instauració d’aquest distintiu pels pobles i tot i que mai cap poble s’ha quedat amb 0 ‘flors’, tampoc ha aconseguit ningú obtenir-ne 5.