Els Castellers de Santpedor van reactivar ahir l’activitat castellera. Això sí, ho van fer amb assajos de canalla i encara no tenen marcada al calendari la data pel retorn dels adults. En aquest primer assaig hi van participar la vintena de persones que preveu el Procicat comptant la canalla i l’equip de canalla. El pla de retorn als assajos també preveu que cada grup d’assaig no pot coincidir o intercanviar amb persones d’un altre grup d’assaig al local.

En qualsevol cas, la colla santpedorenca només assajarà amb els més petits i els encarregats de dur-lo seran l’equip de canalla. El d’ahir el van fer a la Placeta del Born, a la porta del local i abans d’arrencar no sabien quina resposta rebrien de la canalla. Durant l’assaig, però, la cap de canalla, Aina Fernandez, explicava a Ona Bages que en tenien moltes ganes.

I creu que la canalla dins del món casteller pot recuperar més ràpidament del que sembla el nivell que tenien abans de la pandèmia. Un altre escull per tornar al nivell de la colla, però, és convèncer als adults que tornin al local.

De les mesures actuals, 20 persones per assaig i sense poder-se intercanviar, Fernandez creu que són minses.

La colla santpedorenca, doncs, està pendent de les noves mesures que vagi anunciant el Procicat per poder anar ampliant assajos i tornar a l’activitat social que envolta el fet casteller.