Santpedor recupera el Correfoc

121

Després de sis anys, el Correfoc torna a Santpedor. Aquest dissabte a la nit, a partir de les 21:15h, les places i els carrers del Barri Antic del poble tornaran a viure el tradicional ball de diables.

Ara bé, aquesta no és l’única novetat. Avui al vespre també se celebrarà la Primera Carretillada Infantil, que servirà per donar pas al Correfoc. L’activitat s’organitza amb l’objectiu que tots els infants del poble puguin gaudir també del tradicional ball de diables. La Carretillada serà a la Plaça Gran i donarà el tret de sortida al Correfoc, que – com és tradició – s’endinsarà entre els carrers del Barri Antic. El recorregut serà el mateix que s’havia estat fent fins aleshores i es mantindran les enceses dels dos bous (el Vell i el Nou) a les places.

El dissabte de la Fira de Sant Miquel 2010 va ser l’última vegada que Santpedor va viure un Correfoc. I aquest any, després que un grup de joves recuperessin Els Bous de Foc el dissabte de fira de l’any passat, l’entitat, l’Ajuntament de Santpedor i la Colla de Diables de Sant Fruitós Asmodaics i Goliaters han sumat esforços per recuperar la festa.