Santpedor en prepara una de ben grossa per donar suport als refugiats. Serà el proper divendres 17 de febrer a l’Auditori Convent de Sant Francesc, on l’entitat Santpedorencs pels refugiats, que ja va organitzar també un gran acte a l’estiu, ha preparat una sèrie de concerts, actuacions i xerrades. La iniciativa s’engloba din la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’ i sota el lema #volemacollir que pretén, a nivell de tot Catalunya, recollir firmes perquè les institucions públiques preguin cartes en l’assumpte dels refugiats i moguin fitxa perquè puguin arribar a Europa. Joan Ferrer, membre de Santpedor pels refugiats, ho explica.

Els actes del dia 17 començaran a les 7 de la tarda amb una explicació de la campanya i les actuacions musicals d’Oriol Barri i Ferran Gallart, i també de la Coral de l’IES d’Auro. També hi haurà la conferència de Jordi Armadans, de Fundació per la Pau, la interpretació teatral de l’obra “Antirumors”, la cloenda amb la música de la coral de la llar d’avis ca l’Arola, l’actuació musical de Jo Jet i Maria Ribot, la Coral Escriny i l’actuació d’un pilar, símbol del treball en equip i l’esperit de superació, a càrrec dels Castellers de Santpedor.

Tot plegat serà la prèvia perfecte per la gran manifestació en favor dels refugiats que hi ha prevista pel dissabte 18 de febrer a Barcelona, i amb què finalitzarà la campanya ‘Casa nostra, Casa vostra’. Santpedor no vol ser menys i participarà activament també d’aquesta mobilització. Qui vulgui participar-ne pot triar la opció d’anar amb el bus que posarà l’ajuntament. Sortirà a les dues de la tarda i el preu del tiquet és de 5 euros, que es destinaran íntegrament a ONG’s dedicades a donar suport als refugiats. En parla Joan Ferrer.

Mentrestant, qui vulgui pot dirigir-se a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas o a l’Ajuntament per donar la seva firma en favor del manifest de ‘Casa nostra, casa vostra’ pels refugiats; que també podeu llegir i signar digitalment a través d’aquest enllaç. Santpedor ja ha recollit més de 150 signatures en les parades que es van fer per la Festa dels Arbres i la festa dels Tres Tombs del cap de setmana passat.

FOTO DE PORTADA: Guillem Cabra