La pista del Paller es deixarà per a ús lúdic i esportiu i es treballa en una proposta per ampliar el pavelló cap a la part posterior, on ara hi ha un aparcament de terra

La Junta de Govern Local de Santpedor que composen l’alcalde, regidors i caps tècnics municipals ha aprovat aquest dimarts el plec de condicions tècniques per a la contractació de la redacció del projecte de reforma i ampliació del pavelló municipal Rafa Martínez. Així es fa el primer pas a un projecte que vol donar resposta a la necessitat d’espais per a la pràctica esportiva coberta al poble.

L’ampliació amb una segona pista annexa permetrà doblar la capacitat actual del pavelló que ha quedat petit per a acollir l’activitat esportiva de les quatre entitats que actualment en fan ús continuadament: el bàsquet, handbol, futbol sala i voleibol. Tal i com explica la regidora Núria Barba, “tenim fins a 25 entitats esportives al poble i 4 practiquen esport de forma recorrent al pavelló, en la única pista que hi ha. Això obliga a fer entrenaments compartint espai i en alguns casos en horaris intempestius”. Precisament per redreçar aquesta situació es va plantejar inicialment el tancament del Paller, una pista esportiva en el mateix conjunt, al costat de les piscines municipals, que té una coberta i uns espais habilitats com a vestidors i banys. Era la proposta més lògica inicialment, però el Paller no només es fa servir per a l’activitat esportiva i avui, més de la meitat de vegades, es fa servir per a ús lúdic d’entitats, associacions i particulars.

També en el moment de voler empènyer aquest projecte es va avaluar el cost del tancament del Paller i es va analitzar el cost d’ampliar el pavelló amb una segona pista com tenen en altres municipis. El cost era pràcticament el mateix. “De manera que es va posar a la balança el fet que amb la dobla pista i un pavelló més gran serem molt més eficients en la gestió que disposant de dos espais separats. Al pavelló podrem centralitzar la gestió i no haurem de doblar els serveis comuns”, explica Barba. A més es guanyarà espai per a la pràctica esportiva sense perdre una pista que està essent molt útil també per al poble com és el Paller. L’ampliació contempla una segona pista poliesportiva i també i com a novetat, una sala Tatami que permetrà acollir al pavelló la creixent activitat de judo al poble. Aquest any el Judo Santpedor a més d’organitzar la Vila de Santpedor de Judo ha estrenat un certamen de formació batejat amb el nom de Judo Elements i que és una activitat nova a la comarca. La part nova permetrà també disposar d’espais comuns amb accessos adaptats i espais de comunicació.