Fins el 21 de desembre estarà obert el termini per inscriure propostes en què invertir els 60.000 euros que ha reservat l’Ajuntament

Santpedor obre convocatòria pel pressupostos participatius del 2019. Fins el 21 de desembre qualsevol persona, entitat o col·lectiu de poble pot fer les seves propostes per millorar el poble per un valor màxim 30.000 euros. La dotació per aquesta partida, però, és de 60.000 euros, amb la qual cosa hi haurà, segur, més d’una proposta guanyadora.

Com l’any passat, es poden fer propostes a tres nivells nivells diferents. Per projectes de menys de 5.000 euros, projectes de 5 a 20.000 euros, i propostes d’un màxim de 30.000 euros.

Les regidories d’Hisenda i de Comunicació s’han posat mans a l’obra per fer arribar a tothom del poble aquesta nova convocatòria dels pressupostos participatius, amb especial èmfasi en els més joves. La setmana passada, de fet, van visitar una per una les escoles del poble i l’institut, per motivar els joves a participar-hi. Ho explica el regidor de Comunicació, Toni Valverde:

 

Els projectes que es presentin han de ser per millorar el poble, que siguin competència de l’Ajuntament i que donin resposta a necessitats concretes d’interès general. Quan acabi el termini d’inscripció de propostes, al desembre, es faran públiques les que compleixen els requisits. Més tard, al març, es posaran a votació al llarg de tot el mes, i es faran públics els resultats el dia 1 d’abril.

L’any passat van sortir guanyadores 7 propostes, de les quals ja s’han fet realitat 2: una bústia de retorn de llibres a la Biblioteca Pare Ignasi Casanoves, i més papereres pel poble.