Santpedor organitza el primer Concurs de Balcons Florits

174
Balcó florit al barri vell de Santpedor
Balcó florit al barri vell de Santpedor

REDACCIÓ | Omplir de flors els balcons del poble és l’objectiu de la nova proposta que llença l’Ajuntament de Santpedor des que el passat mes de març es va adherir al projecte de Viles Florides de Catalunya. Després de l’èxit de la primera Fira Santpedor en Flor del mes de maig, aquets mes de juny comença amb un concurs de balcons florits.

Ell jurat de Viles Florides va venir a Santpedor aquesta setmana a conèixer les propostes que s’han empès en els primers mesos d’estar acollits al projecte. La intenció és que al setembre facin una nova visita i decideixin quina flor atorguen a Santpedor.

El concurs arranca avui amb l’obertura d’inscripcions. Els participants han de formalitzar la seva participació entre l’1 i el 16 de juny a l’Ajuntament en horari d’oficina. Se’ls donarà un distintiu que hauran de penjar en un lloc visible i tindran descomptes en els establiments col·laboradors: Cal Pere agropecuària, Garden Ampans i Martí Agrícola.

Els balcons han d’estar guarnits entre el 19 i 23 de juny amb plantes naturals amb un requisit important que han de ser visibles a l’exterior i perfectament fixades per evitar qualsevol accident. Es valorarà l’ús de la flor, l’harmonia, el color, l’originalitat, el disseny i la varietat de les espècies.

El jurat decidirà qui s’endú el primer premi, la flor d’or i el segon premi la flor de plata. El premi al millor balcó del barri antic serà la flor de Santa Anna. Precisament el lliurament de guardons es farà dintre dels actes de la festivitat de Santa Anna.

Reciclades les flors de la primera fira Santpedor en flor

L’èxit de la primera fira Santpedor en flor ha estat un element catalitzador per empènyer ara noves iniciatives. La fira que a més de la venda de flors, va comptar amb un recorregut de propostes pensades per a experimentar amb les flors, els colors i les formes va comptar també amb experiències gastronòmiques com el dinar floral o els tastos i degustacions que hi va haver durant tot el dia. Aleshores ja es va fer una comunicació als veïns del barri antic perquè participessin de la fira guarnint els balcons i l’Ajuntament va ser el primer a donar exemple i guarnir el balcó de l’Ajuntament  i l’edifici del vell ajuntament on hi ha la policia local. Però els guarniments florals que van omplir de color les places del barri antic en propostes originals creades per l’entitat Santpedor Art i Creació (SAC), s’han reciclat i han passat a enjardinar un dels parcs més nous del poble, el parc de la Caputxeta, a la carreta de Navarcles.

Cartell concurs de balcons florits de Santpedor
Cartell concurs de balcons florits de Santpedor