Santpedor omple l’esplanada de Santa Anna en la seva festa major petita

126
Peregrinació a l'esplanada de Santa Anna de Claret, a Santpedor FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Peregrinació a l'esplanada de Santa Anna de Claret, a Santpedor FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Santpedor s’ha bolcat un any més en la celebració de la festa de Santa Anna, la festa major petita del poble. La caminada popular fins a l’esplanada de Santa Anna de Claret on s’ha fet una missa i un esmorzar de germanor han estat els actes centrals d’una festa que ja va començar ahir al vespre amb el lliurament de la bandera de Santpedor al Club Recreatiu.

Un dia fantàstic amb una mica de fresqueta ha acompanyat els més d’un centenar de participants al pelegrinatge d’aquest matí des de l’ermita de Sant Francesc fins a Santa Anna de Claret. El Club Recreatiu ha portat la bandera del poble i hi ha hagut coca i xocolata pel camí. A Santa Anna s’hi ha sumat un munt de gent mes i s’ha sentit un nou repic de campanes amb el campaner Jordi Espinalt. La missa en honor de Santa Anna, sardanes, botifarrada i el trenet que ha ajudat a anar i/o retornar gent de Santa Anna. A la tarda, audició de sardanes a Santa Anna, amb la cobla Premià.

Ahir ja vam tenir els primers actes. El ball de Sant Jaume, la renovació dels vots a Santa Anna, el toc de flabiol dels segadors de Santpedor, el lliurament de la bandera de la vila al Club Recreatiu, el repic de campanes i la mostra de cultura popular amb  Castellers de Santpedor, Picarols, Geganters, Bous de Foc, l Colla sardanista Aires d’Or i la coral d’avis de Ca l’Arola.

FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR