Santpedor obrirà les portes del Celler Cooperatiu en el marc de la Fira ViBa

210
Cartell publicitari de la visita que es farà al celler cooperatiu de Santpedor Foto: Aj. Santpedor
Cartell publicitari de la visita que es farà al celler cooperatiu de Santpedor Foto: Aj. Santpedor

Santpedor s’ha afegit als municipis del Bages que ofereixen visites guiades al patrimoni de la ruta del vi en el marc de la Fira del Vi del Bages. El cap de setmana 5 i 6 de juny l’Ajuntament ha organitzat una visita i tast de vins a les instal·lacions del Celler Cooperatiu de Santpedor, més conegut com El Sindicat. Es tracta d’un antic sindicat agrícola que data de 1920 i que es conserva gairebé com va quedar fa vora quaranta anys quan va cessar la seva activitat.

La historiadora i arxivera municipal Mireia Vila serà l’encarregada de rebre els visitants en un espai annex a la bodega del Sindicat on veuran  una sèrie de fotografies antigues mentre se’ls explica la seva història. Posteriorment, es projectarà una video d’uns quinze minuts de durada on es podrà veure la vella maquinària en funcionament.

 

Després els visitants entraran a l’espai pròpiament de la bodega per veure les tines, els raïls, les vagonetes que servien per transportar el raïm i altres subproductes per l’interior de la bodega, les premses i les torbes on es rebia la verema.

La jornada acabarà amb un tast de vins de la D.O Pla de Bages que oferirà El Terrer 1834 amb la tria que haurà fet el sommelier Sergi Blanque.

La visita compta amb el suport de l’Ajuntament de Santpedor que finança una part de l’activitat. Totes les persones interessades s’hauran d’inscriure a la web de Fira ViBa o través d’aquest enllaç. El preu és de 8 euros.