Santpedor obrirà la Festa Major amb barret, roba d’abric i a sota d’una pluja de foc

144
bous de foc plaça gran

La Festa Major és a tocar i tot i la calor que està arribant aquests dies, dijous s’encetarà amb camisa, barret, pantalons llargs i sense cassaca per gaudir del correfoc que han preparat els Bous de Foc després de l’empartxada: l’empartxafoc. Serà dijous 9 de juny a partir de les 22h a Plaça Catalunya, on abans s’haurà fet l’empartxada i una botifarrada. Els Bous de Foc ja tenen a punt l’arsenal de petards i estris de foc que faran servir per portar a terme aquest acte, que asseguren és apte per tothom.

 

estris de bous de foc
Els Bous de Foc ho tenen tot a punt per demà

Després de l’Empartxafoc hi haurà concert a la mateixa Plaça Catalunya. I divendres á les 20h arribarà el pregó i el tret de sortida institucional de la festa, amb l’entrada de les penyes i les seves pubilles a la Plaça Gran, on actuaran els Castellers de Santpedor, els Bastoners, i de nou els Bous de Foc. D’allà les penyes es desplaçaran cap al recinte de penyes, al camp vell de futbol, on soparan i agafaran forces per anar més t ard a Cal Llovet a gaudir amb la festa dels 80 i el concert de 9son.

Podeu consultar el programa sencer de la Festa Major Santpedor 2016 aquí: Programa Festa Major Santpedor 2016

Durant aquests dies, estigueu atents també als bars del pobleque tinguin aquest cartell a la porta. Significa que en aquest establiment podreu demanar la beguda santpedorenca artesanal que es va crear pel passat carnestoltes, el Ximet:

Bar amb Ximet
Atents al cartell de Bar amb Ximet

I si parlem de begudes per aquesta Festa Major tampoc us podeu estar de tastar la cervesa “Festa Major Santpedor” que ha creat la cerveseria el Grenyut especialment per l’ocasió, també la trobareu a molts establiments del poble.