Santpedor obre el termini per inscriure’s a la formació d’adults amb una desena de propostes

163
Aula d'adults a l'antic ajuntament, a la Plaça Gran
Aula d'adults a l'antic ajuntament, a la Plaça Gran

L’Ajuntament de Santpedor ha definit una àmplia proposta de formació continuada i de lleure amb una desena d’activitats obertes al poble en els dos terrenys. Només l’any passat, els usuaris de l’aula d’adults van ser 97 persones i en els tallers hi va haver prop de 230 participants persones inscrites. Avui s’han obert les inscripcions de les persones interessades a participar-hi en el curs que comença al setembre.

El programa de formació contínua i l’aula d’adults està pensada per a persones majors de 16 anys i ofereix formació en anglès, català i informàtica. Al curs que tot just fa unes setmanes que s’ha acabat hi van participar prop d’un centenar de persones. Precisament en anglès és on hi ha un nombre més alt de participants amb 61 i per això també per a aquest curs que ve és on l’oferta és més àmplia amb fins a 9 grups per donar resposta als diferents nivells de formació. També s’ofereix formació de 4 nivells diferents de català que van des del més bàsic, pensat per a no catalanoparlants, dos grups de nivell intermedi i un grup de nivell C (de suficiència). Tots els alumnes inscrits als cursos de català o anglès que no facin els cursos d’iniciació hauran de fer una prova de nivell el dia 7 de setembre, a les 18h a la Capella de Sant Andreu. L’aula d’adults també compta amb tres cursos diferents d’informàtica amb molta demanda per a fer la formació informàtica per a majors de 65 anys.

Pel que fa als tallers de formació i lleure, l’oferta és molt àmplia amb 6 activitats diferents. Una de les que té major demanda és el zumba amb 62 inscrits i la gimnàstica per a majors de 65 anys que enguany hi ha participat 57 persones. També s’ofereix ceràmica, Tai-txi, i té una gran acollida el programa de caminades per a majors de 65 anys o pensionistes.

El període d’inscripcions acaba el divendres 28 de juliol. Es poden tramitar les inscripcions a les oficines de l’Ajuntament de 9 a 14h. La xerrada informativa per a nous alumnes tindrà lloc el dijous 21 de setembre a les 19h a la capella de Sant Andreu.