Santpedor multarà amb 9000 euros a l’empresa Construccions Somic

148
Ple ordinari d'octubre de Santpedor

El ple també ha obert un expedient per canviar el nom de la Plaça Gran a Plaça Gran 1 d’octubre. Aquesta moció, presentada per la CUP, ha rebut el suport de tots els partits menys de Progrés Municipal i Santpedor en Comú Podem. Aquests últims han demanat que aquest canvi s’aprovés mitjançant una consulta municipal.

El ple municipal de Santpedor ha aprovat multar amb 9000 euros a l’empresa Construccions Somic per trigar 18 dies de més en acabar les obres de Cal Clarassó. El contracte estipula que es pot multar amb 500 euros l’empresa per cada dia de demora respecte el contracte. D’altra banda, el ple també ha començat un nou procés per multar una altra empresa: l’encarregada de la recollida porta a porta a Santpedor. Després d’un seguiment dels tècnics de l’Ajuntament a l’empresa, han constatat que no estan complint un dels punts del contracte: recollir diàriament les deixalles als cubells del casc antic de la vila. L’empresa té 15 dies per explicar aquesta falta abans de seguir endavant amb aquest expedient.

Un altre punt que s’ha tractat ha sigut el dictamen per donar continuïtat a les 7 places concertades amb la Generalitat a la residència d’avis Cal Jorba. L’oposició s’hi ha abstingut i ha demanat a l’equip de govern que miri d’ampliar el nombre de places públiques que s’ofereixen.

El líder de la CUP, Aniol Vila, i el líder de Progrés Municipal, Ferran Tarazona

Per la seva part, la regidora d’Acció Social, Laura Tarradellas, ha dit que l’Ajuntament vol oferir més places públiques tan ràpid com sigui possible. També ha explicat que la Generalitat mira cap a una altra banda perquè diu que el Bages no és una prioritat a l’hora d’oferir aquest tipus de serveis.

La regidora d’Acció Social, Laura Tarradellas

D’altra banda, també s’han votat tres mocions. La primera, on s’hi han subscrit tots els grups, l’ha formulat Junts per Santpedor. La moció vol que l’Ajuntament doni suport als pobles afectats pels incendis a Rivera d’Ebre i, alhora, millorar la prevenció d’incendis a Santpedor.

El líder de Junts per Santpedor, Toni Puiggròs

Una altra moció, on també s’hi han subscrit tots els grups i ha quedat aprovada, vol que l’Ajuntament prengui mesures urgents per aturar l’emergència climàtica. En principi, s’ha presentat des de dos grups diferents, la CUP i Santpedor en Comú Podem, però s’ha unificat i ha quedat en un sol punt. Tots els partits han donat suport a la moció i a la necessitat de treballar per aturar el canvi climàtic des del municipalisme. Tot i això, Podem ha criticat un dels paràgrafs de la moció que deia que el Tribunal Constitucional havia tombat molts punts de la Llei sobre el Canvi Climàtic presentada pel Parlament de Catalunya. El líder de Santpedor en Comú Podem, Jesús Puig, ha retret a la Generalitat que no hagi fet els deures.

El líder de Santpedor en Comú Podem, Jesús Puig

La tercera moció, que també ha quedat aprovada, ha servit per obrir un expedient per canviar el nom de la Plaça Gran a Plaça Gran 1 d’octubre. La moció, però, ha rebut dues abstencions: Progrés Municipal i Santpedor en Comú Podem. Aquests darrers han demanat que aquest canvi de nom es decideixi consultant-ho a tot el poble.