REDACCIÓ | En el decurs d’un esmorzar de treball, l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, ha informat a la junta directiva de l’Associació de Parcs Empresarials de Santpedor, APES, que aquest mes de desembre ha quedat enllestida la canalització al darrer dels polígons industrials del municipi que encara no la tenia, el polígon Santa Anna 1. Aquest era el pas previ necessari perquè ara les companyies de telefonia interessades a desplegar la fibra òptica als polígons ho puguin fer amb el cablejat soterrat.

Els treballs que s’han portat a terme directament des de l’Ajuntament de Santpedor afecten a més del polígon de Santa Anna 1, el tram que uneix aquest amb els polígons Santa Anna 2 i 3 que ja la tenien soterrada però els faltava la connexió. Ara per ara el 100 per cent del municipi ja disposa de fibra òptica, servei que ofereix a particulars des de la companyia Movistar. Però amb la canalització feta, l’empresa Fibracat ha demanat els permisos per poder oferir el servei al municipi i als polígons, fet que ha explicat Codina als empresaris assistents Josep Ferrer (Conserves ferrer), Lao Basora (comercial Basora) i Esteve Pintó (Domini Ambiental).

La fibra òptica ha patit molts endarreriments els últims anys. Tant Progrés Municipal com el Partit Demòcrata de Santpedor han demanat diverses vegades als plens municipals que es posés fil a l’agulla amb les gestions i remodelacions necessàries per fer arribar la fibra al poble.

Un altre dels temes que es van tractar durant la reunió és la urbanització del polígon de Santa Anna 1. Codina ha avançat als empresaris que ja s’ha inclòs al pressupost del 2017 la urbanització i reparcel·lació del polígon Santa Anna 1. En relació a l’informe del RACC que situava la carretera propietat de la Generalitat que va de Manresa a Santpedor com una de les més perilloses de Catalunya, Codina ha informat als empresaris de la reunió mantinguda fa tres mesos amb Generalitat per fer el projecte de la Ronda Sud.