El ximet, el ‘bakalau’, l’escudella i les disfresses tornaran a ser protagonistes a Santpedor pel Carnaval, el proper cap de setmana del 25 i 26 de febrer. Sanpedor es va proposar l’any passat convertir el Carnaval en una gran festa, la Festa Major d’Hivern del poble. Amb més de 1.000 participants, es pot dir que es va aconseguir, o almenys es va fer el primer pas.

La culpa de l’èxit en gran mesura va ser de la Comissió de Penyes, que va introduir novetats al programa com la creació, presentació i tast del ximet -que pretén convertir-se en la beguda pròpia de Santpedor per excel·lència-, la ruta del ‘bakalau’ i el Concurs d’Escudella. Enguany tots aquests elements tornaran a formar part de la festa del Carnaval de Santpedor, juntament amb el programa oficial que inclou les rues, disfresses i comparses.

El xou començarà divendres a les 20:30h amb la ruta del ‘Bakalau’, que encapçalarà la colla ‘bacallanera’ dels Penjats. Un recorregut per diferents bars del poble al so de la xaranga Kriptonita. A cada bar es servirà una tapa i una beguda. El tiquet costarà 15€ i només el podran comprar els majors de 18 anys. La cercavila acabarà a Cal Llovet amb barra de bar i música a la carta a càrrec de Boîte Lennon.

El gruix de la festa serà dissabte. I començarà ben d’hora amb el 2n Concurs d’Escudella de Santpedor. Les colles del poble es concentraran a partir de les 10h a la Plaça Gran per preparar el beuratge que el jurat desgustarà i puntuarà a partir cap a les 14h. Tot plegat amenittzat per PD Jowy i Pere Fernández. Al llarg de la jornada també es podrà degustar el ‘Ximet’, el beuratge inspirat en Santpedor que va néixer l’any passat.

Amb la panxa plena, a les 18h, començarà la concetració de disfresses , comparses i carrosses a la Ronda de Sant Pere, per començar la rua a les 18:30h -a partir de les 17h es faran les inscripcions, amb l’aparició del rei Leru-Leru i l’acompanyament del DJ Lerele. La gentada anirà a petar de nou a Cal Llovet, a les 22h, on es farà el sopar i l’actuació del Mag Néstor. Més tard serà el torn pel DJ La Boîte Lennon, els Caipirinha Rumberos, i l’entrega de premis.

Pels més menuts, com sempre, hi haurà el Carnaval Infantil el diumenge 26 de febrer. A partir de les 11:30h es concetraran les disfresses i comparses per fer la seva rua fins a Cal Llovet, també amb el Rei Leru-Leru i el DJ Lerele. A Cal Llovet, l’espectacle infantil ‘Monstruari’ posarà fi a la festa.

carnaval santpedor