Santpedor ja escalfa motors per la Festa Major, que arriba amb novetats

178
Pregó Festa Major de Santpedor 2016 FOTO: EMILI GIRÓ

FOTO: EMILI GIRÓ

Sembla que fos la setmana passada però ja ha passat gairebé un any. La Festa Major de Santpedor està per caure i al poble ja es comença a respirar aire d’estiu i de festa. Una Festa Major que enguany incorporarà dues activitats noves dirigides al públic adolescent: un tobogan aquàtic al carrer Carles Riba el dilluns de 16h a 20h, i una festa holi (festa de l’amor i els colors provinent de l’hinduisme) diumenge a les 17h en un lloc per determinar. Ho va avançar el regidor de Cultura i Festes, Agustí Comas, al ple municipal del mes de maig que es va fer ahir a la Capella de Sant Andreu:

 

Pel què fa al gruix de la festa, seguirà els cànons de les edicions passades: estrena dijous 8 de juny amb l’Empartxada, i activitats de tot tipus -pregó, matinal cultural, concerts, xarangues, balls, castellers, fira, etc- al llarg de cinc dies fins a la clausura, el 12 de juny.

També hi seran un any més les vaquetes, tot i la polseguera que va aixecar al ple del mes de març la intervenció del portaveu de la Plataforma Animalista de Santpedor, David Serramitjana, acompanyat d’altres membres de l’entitat animalista, demanant la seva abolició i la convocatòria d’una consulta per decidir-ho. Un ple al qual també van assistir una quarantena de simpatitzants dels correbous i que va reactivar el debat sobre aquesta activitat de la Festa Major al carrer i a les xarxes. Amb tot, el passat mes d’abril, també al ple municipal, tots els grups polítics van votar a favor del tràmit -es vota cada any per normativa- per organitzar de nou correbous al poble.

Cagarruc i Llançament de Mòbils, avantsala de la Festa Major

Dues activitats prèvies que van ser novetat l’any passat, tindran continuïtat aquest any com a avantsala de la Festa Major. Es tracta del 2n Cagarruc Santpedor i el 2n Premi Internacional de Llançament de Mòbils. El Cagarruc va sorgir l’any passat de la Comissió de Penyes, és una loteria el guanyador de la qual el decideix un ruc, defecant en una de les 1.000 parcel·les d’igual mida en què es dividirà el terreny del camp de futbol vell del Llissach. Les butlletes per participar (cada una equival a una parcel·la) costen 2’5 euros i es poden adquirir als bars Terrer, Granja, Núria, La Font i Aston, o a través dels membres de la Comissió de Penyes. El premi si el ruc fa les seves necessitats a la teva parcel·la és de 1.000 euros.. El 2n Premi Internacional de Llançament de Mòbils també és una idea que es va estrenar l’any passat, en aquest cas sorgida del Centre Excursionista 2×2. Es fa també el 28 de maig al descampat del costat del camp vell, de 11h a 13h, i es tracta de tirar un mòbil el més lluny possible i de forma original. Una activitat amb la qual es vol passar una bona estona i al mateix temps reciclar dispositius vells.