Santpedor i Cardona són els dos municipis del Bages on es celebren correbous per les festes majors

266

Els dos casos són diferents. A Santpedor van ser una de les patates calentes de l’última campanya electoral i a Cardona no es posa en dubte la seva continuïtat.

L’incident a Vidreres ha reobert el debat dels correbous a Catalunya. Al Bages hi ha dos municipis que encara els organitzen: Santpedor i Cardona.

Santpedor

A Santpedor va ser un dels temes que més es van tractar a les últimes eleccions. Hi ha moltes persones a favor però també hi ha molta gent en contra. Tot i així, una de les opcions que més van sonar durant la campanya electoral és que es votés si seguir portant les vaquetes o no. És una opció que ha explicat l’animalista santpedorenca Rosa Lujan.

Rosa Lujan, animalista de Santpedor

D’aquí poc es celebrarà la quarantena edició de les vaquetes a Santpedor.

Cardona

A Cardona hi ha una majoria de persones que volen la seva continuïtat i el punt gairebé ni es va tocar a l’última campanya electoral. De fet, l’Ajuntament ha col·laborat directament en l’organització durant molt temps. Els correbous es celebren al centre del poble i són la pedra angular de la festa major. El col·laborador i aficionat dels correbous, Eduard Real, ha explicat que el poble espera amb moltes ganes el dia que comencen.

Eduard Real, col·laborador habitual dels correbous de Cardona

A Cardona fa 300 anys que s’organitzen els correbous