L’Ajuntament de Santpedor s’ha adherit a la campanya ‘Tracta’m bé’ que impulsa el Consell Comarcal del Bages, i en què s’han sumat tots els consistoris de la comarca. Un projecte que va néixer a finals de l’any passat amb l’objectiu de prevenir els maltractaments a les persones grans i fomentar els bons tractes envers aquest col·lectiu. Així es pretén contribuir a la prevenció i sensibilització d’aquesta problemàtica fomentant la reflexió i el debat social sobre l’envelliment digne i la cura de les persones grans, així com el seu apoderament.

La iniciativa es va presentar a Santpedor el passat 12 de febrer a la Capella de Sant Andreu. Les dues tècniques del Consell Comarcal que van fer la presentació van explicar que alguns comerços i establiments de Santpedor aviat tindran una adhesiu on es podrà llegir ‘espai amb tracte’, en què es podrà advertir de qualsevol problemàtica relacionada amb maltracte a la gent gran. Els Serveis Socials de l’Ajuntament, per altra banda, sempre tenen les portes obertes per atendre situacions d’aquest tipus.

Ho expliquen les tècniques en el vídeo elaborat des de l’àrea de comunicació de l’Ajuntament:

El Consell Comarcal del Bages dóna suport als 29 municipis que conformen l’Àrea Bàsica del Bages per desplegar les actuacions previstes en una campanya en la qual s’hi han adherit tots els ajuntaments de la comarca. La iniciativa consta d’un paraigües i d’uns materials comuns editats conjuntament entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Manresa i que es poden adaptar a les necessitats de cada municipi. A més, el Consell de la Gent Gran del Bages, gran protagonista del programa, també col·labora en tasques d’execució i desplegament d’aquesta iniciativa.