Santpedor és el segon municipi del Bages on la Fundació Humana recull més roba

121
Contenidor Humana Santpedor
Contenidor Humana Santpedor

Santpedor encapçala, juntament amb Sant Joan de Vilatorrada, la llista de municipis on la Fundació Humana ha recollit més roba a la comarca, amb 20,8 tones. Fins a 92.625 quilos de tèxtil usat s’han recollit al Bages durant el primer semestre de l’any, el 7,48% més respecte al mateix període de l’any anterior (86.180 quilos).

L’organització té instal·lats contenidors en 15 municipis on els ciutadans dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. Els municipis on l’entitat recull més roba són Sant Joan de Vilator-rada, amb 20,9 tones recollides durant el primer semestre de l’any, i Santpedor, amb 20,8. Els segueixen Sant Vicenç de Castellet (8,3), Navarcles (8), Sant Fruitós de Bages (7,6) i Manresa (5,1).

El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans. Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou, des del 1987, la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i du a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper. A Catalunya, l’entitat sense ànim de lucre ha recollit 2.430 tones de gener a juny, el 4,58% més que al mateix període de l’any anterior (2.324). En 30 anys de recollida selectiva s’han recuperat 276.144 tones de roba a l’estat espanyol.