Santpedor encapçala, juntament amb Sant Joan de Vilatorrada, la llista de municipis on la Fundació Humana ha recollit més roba a la comarca, amb 20,8 tones. Fins a 92.625 quilos de tèxtil usat s’han recollit al Bages durant el primer semestre de l’any, el 7,48% més respecte al mateix període de l’any anterior (86.180 quilos).

L’organització té instal·lats contenidors en 15 municipis on els ciutadans dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. Els municipis on l’entitat recull més roba són Sant Joan de Vilator-rada, amb 20,9 tones recollides durant el primer semestre de l’any, i Santpedor, amb 20,8. Els segueixen Sant Vicenç de Castellet (8,3), Navarcles (8), Sant Fruitós de Bages (7,6) i Manresa (5,1).

El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans. Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou, des del 1987, la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i du a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper. A Catalunya, l’entitat sense ànim de lucre ha recollit 2.430 tones de gener a juny, el 4,58% més que al mateix període de l’any anterior (2.324). En 30 anys de recollida selectiva s’han recuperat 276.144 tones de roba a l’estat espanyol.