Santpedor estrena aquest cap de setmana l’edició d’hivern de la fira Santpedor en flor que va celebrar la seva versió de primavera per primer cop aquest passat mes de maig. Ara al desembre, es multipliquen els espais on hi haurà propostes per als visitants, s’amplia a tot el cap de setmana i coincidirà amb la primera Open Night del Comerç de Santpedor dissabte al vespre. Així argumenta l’ampliació l’alcalde, Xavier Codina:

Fins a set espais tindran ornamentació floral que engalanaran dues floristes de Santpedor, Montse Baraldés i Montse Cambero i també, en alguns punts neuràlgics, les instal·lacions florals aniran a càrrec del SAC (Santpedor Art i Creació) que ja va participar en l’edició de primavera amb propostes coloristes i sorprenents. Les places de l’Església i de la Font són dos dels espais per on la gent podrà passejar i gaudir d’aquestes propostes artístiques. El visitant trobarà el mercat de la flor que organitza Ampans a la plaça Gran on hi haurà activitats paral·leles tan dissabte com diumenge. Així, el primer dia de la fira entre les 11 i les 13h la plaça on hi haurà el mercat també acollirà una exhibició de l’Associació d’Esgrima Antiga i tot seguit es podran escoltar cançons de Nadal amb el Cor de Teies i la coral Xerinola. A la Capella es faran visites guiades als privilegis reials de Santpedor amb la responsable de l’arxiu municipal, Mireia Vila. A cal Paraire, a la mateixa plaça Gran hi haurà un espai dedicat a la cuina de Nadal amb caldo per tothom gentilesa de Conserves Ferrer i exposicions de fotografia d’Emili Giró i de ceràmica de Sole Albin. Sota les voltes de l’Ajuntament es farà una mostra de llibres artesans i pintures amb ferran Cerdans.

A Cal Bufó es farà una fusió de projecció i de dansa a càrrec de Tanitart i escola de dansa Castellnou d’Anna Maria Blas. Durant tot el dia es podrà passar a veure aquest espai amb les projeccions i hi haurà unes hores establertes en què es faran les performances, dissabte i diumenge a les 11 i a les 12 del migdia.

Durant tot el cap de setmana, l’espai el Born oferirà degustacions i tapes a càrrec de Terrer, restaurant Solers, Cerveses Grenyut Mas de Sant Iscle i l’Olivera. De fet, diumenge fins i tot es podrà degustar un dinar floral que els visitants es podran emportar a casa o bé menjar al mateix espai del Born. Per al menú floral cal reserva prèvia al restaurant Solers fins dijous al vespre.

Hilario Novillo fa una demostració de gossos d’atura, per primer cop a Santpedor

El pastor de Santpedor, Hilario Novillo, que ve de guanyar aquest estiu el prestigiós concurs de gossos d’atura de Castellar de N’Hug farà una demostració d’habilitat de gos d’atura per primer cop al seu poble. Això serà diumenge d’11 a 12 al pàrquing del carrer Antoni Vila.

També diumenge es podrà visitar per la tarda, quan la fira arribi al seu punt i final el pessebre vivent que anualment organitza l’Escola Llissach.

Primera edició de l’Open Night organitzat per la CUSA

El Santpedor en flor d’hivern coincideix en el cap de setmana amb una proposta per a la nit de dissabte a diumenge: la primera Open Night Santpedor que organitza la CUSA. Els comerços obriran fins a les 11 de la nit i s’han unit per muntar activitats que complementen en aquesta franja de nit les activitats previstes la resta del dia per la fira Santpedor en flor.

Així, el Born continuarà sent un espai on poder degustar tapes, mentre es fa també una ronda de tapes per diferents establiments. Des de primera hora de la tarda i fins a les 21h hi haurà un carruatge que recorrerà el barri antic. Ta,bé hi ha prevista l’animació musical de dos DJs. El primer serà a la plaça de la Font fins a les 10 de la nit i el segon començarà a les 11 de la nit i fins a 2/4 de 2 de la matinada al Born . A més també hi haurà actuacions de màgia a càrrec de Manel Rived.