Santpedor dona el tret de sortida a la setmana per a l’eliminació de la violència contra les dones

187
Presentació de l'Iceberg de les violències masclistes.
Presentació de l'Iceberg de les violències masclistes.

Avui a les 12, a la Plaça Gran, Santpedor ha celebrat el primer acte dels que hi haurà durant la setmana per a l’eliminació de la violència contra les dones. La regidora d’igualtat, Núria Martínez, ha llegit el manifest i ha presentat l’iceberg de les violències masclista.

L’iceberg s’ha treballat des del consell comarcal i el resultat és un mural que mostra la seva punta —les violències masclistes mes visibles— i el que amaga —micromasclismes que estan socialment acceptats—. La pròpia Núria Martínez ha explicat en que consisteix.

Núria Martínez, regidora d’igualtat

L’iceberg vol canviar actituds que la societat té assumides per evitar violència contra les dones. També, simbòlicament, els assistents a la concentració han llegit el nom i l’edat de diferents víctimes de violència masclista.

Durant la setmana hi haurà més actes a diversos llocs de Santpedor. Demà a les 5 de la tarda al Lokal de Joves hi haurà la projecció de la pel·lícula “En tierra de hombres” i després els assistents podran debatre-la. A dos quarts de 7 a la Plaça Gran es celebrarà l’acte commemoratiu per a l’eliminació de la violència contra les dones amb cantada de l’Escola Municipal de Música.

Divendres a les 8 del vespre a la Capella, Sònia Moll i Txus Garcia faran un recital de poesia i música titulat “This poem is not consent” que defineixen com versos de lluita, resistència i autodefensa feminista.

Finalment, a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas hi ha un aparador cultural de llibres sobre la violència masclista. Hi serà fins l’1 de desembre.