Santpedor destinarà 200.000 euros a ajuts per autònoms i empreses del poble

182
El ple ordinari de juny serà l'últim que es celebra telemàticament a Santpedor.
El ple ordinari de juny serà l'últim que es celebra telemàticament a Santpedor.

Una línia d’ajuts i una petició

El ple municipal ordinari del mes de juny de Santpedor, que s’ha celebrat avui, ha decidit per unanimitat destinar 200.000 euros a una línia d’ajuts per autònoms i empreses de Santpedor. L’objectiu és que els negocis locals puguin fer front a la crisi de la COVID-19. En aquesta línia, les entitats financeres i les grans empreses no s’hi podran acollir.

Ara, les bases que s’han aprovat al ple passaran per un procés d’al·legacions de 10 dies i si no n’hi ha cap, s’obrirà la convocatòria. Aquesta línia d’ajuts es dividirà en dos grups depenent de l’afectació que hagi tingut el coronavirus en l’activitat comercial de cada comerç i empresa. Les que hagin patit una afectació més lleu optaran a un ajut de fins a 700 euros i les que més afectació hagin tingut, a un de fins a 1.200 euros. El regidor d’Hisenda, Pep Illa, ho ha explicat durant el ple.

El regidor d’Hisenda, Pep Illa

Unes ajudes que han convençut a tothom perquè van destinades als sectors comercials que han hagut de baixar la persiana durant la pandèmia. Tot i això, la CUP ha demanat a l’equip de govern si també està sobre la taula llençar una segona línia d’ajuts per les famílies que estiguin patint arran del confinament i no compleixin els requisits de ser autònoms o empresaris a Santpedor. Ho ha plantejat el regidor cupaire Pau Clusella.

El regidor de la CUP-Amunt, Pau Clusella

La regidora d’Acció Social, Laura Tarradellas, ha explicat que aquests casos s’assumien des de serveis socials i, per tant, l’equip de govern no veia necessari crear una línia d’ajuts.

Finalment, el ple ha aprovat per unanimitat invertir 200.000 euros del pressupost en ajudar als autònoms i els petits empresaris locals. Una unanimitat que s’ha repetit a tots els punts que han completat l’ordre del dia: modificar l’ordenança de les terrasses per fer bo el decret d’alcaldia que permetia ampliar-les i eximia als restauradors de pagar-ne les taxes; i, també, una moció que l’Ajuntament haurà de transmetre al Parlament i al Congrés dels Diputats per poder destinar el superàvit de l’any passat a pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19.

Xavier León, nou regidor de Santpedor en Comú Podem

El ple, però, ha tingut un primer punt sobrevingut per poder comptar amb 13 regidors: l’acceptació del càrrec de Xavier León, substitut de Jesús Puig com a regidor de Santpedor en Comú Podem. León, ha promès així el càrrec:

El regidor de Santpedor en Comú Podem, Xavier León

El d’avui, si no hi ha cap aturada en la desescalada del confinament, ha sigut l’últim ple telemàtic arran de la pandèmia i el proper, al mes de juliol, ja es tornarà a celebrar a la Capella de Sant Andreu.