Santpedor crea una ordenança per regular la tinença d’animals domèstics

147
Campanya del Consell d'Infants de Santpedor al 2015 per conscienciar sobre la recollida d'excrements
Campanya del Consell d'Infants de Santpedor al 2015 per conscienciar sobre la recollida d'excrements

Una de les primeres mesures serà una nova campanya de sensibilització perquè els amos dels gossos en recullin els excrements

El ple municipal ordinari de Santpedor del mes de febrer va aprovar una nova ordenança de tinença d’animals de companyia. Un aspecte que fins ara s’incloïa dins l’ordenança de convivència ciutadana. La regidoria de Serveis Socials porta setmanes treballant-hi i s’han fixat en ordenances similars d’altres municipis, que han adaptat al cas de Santpedor.

El nou text preveu posar el focus i ser més estrictes en les penalitzacions per deixar excrements de mascotes al carrer. En aquest sentit, la regidora Laura Tarradellas va avançar que una de les primeres mesures serà una campanya de sensibilització, i va subratllar que per la policia és “difícil” enganxar la gent que no recull els excrements dels seus animals “al moment”.

La mesura va caure bé al PDeCAT, però no a Progrés Municipal, que tot i estar d’acord amb el projecte de la campanya de sensibilització no considera “necessari” fer una nova ordenança per aquest tema.