Santpedor dóna suport a Montse Venturós. Així ho ha volgut deixar palès l’equip de govern de Santpedor, encapçalat per l’alcalde Xavier Codina, que ha fet públic el seu ple suport a l’alcaldessa de Berga per la CUP, detinguda avui a casa seva pels Mossos d’Esquadra cap a dos quarts de vuit del matí per desacatament a la justícia:

La detenció era per a Montse Venturós una possibilitat que ella mateixa contemplava, després de negar-se a declarar en dues ocasions davant la justícia, el 5 d’abril i el 17 d’octubre, que la requeria després de ser denunciada per posar l’estelada a l’ajuntament el dia de les eleccions generals. De fet, la CUP ja havia demanat al Govern que no complís exigències judicials que obliguéssin Venturós a declarar.

El jutge ha deixat Venturós en llibertat a la tarda després que la batlle declarés al jutjat. El magistrat, però, l’obliga ara a fixar un domicili i un telèfon de contacte i adverteix que si torna a desobeir una nova citació, se’n podria ordenar de nou la detenció per garantir que es presenti.

Amb tot, no es descarten noves detencions, atès que hi ha més de 400 judicis oberts a tot el país contra càrrec públics relacionades amb el procés sobiranista. Molts d’ells, a més, amb l’estelada a l’ajuntament com a denominador comú.