Santpedor consolida una de les festes majors més potents de la comarca

134
Pregó Festa Major Santpedor 2016

Santpedor clou una Festa Major que torna a superar les expectatives i a atraure més penyes i gent que mai. Aquest cop, a més, sense cap incident a subratllar. Les gairebé 50 penyes del poble van omplir el recinte de penyes al camp de futbol vell del Llissach i van fer festa durant els 4 dies de Festa Major amb un comportament cívic.

El pregó institucional, a càrrec de Marc Martínez Amat, va ser el preludi de l’entrada de penyes a la Plaça, divendres al vespre, i la posterior actuació del Flashmob que les penyes havien preparat, amb Ferran Gallart al micròfon cantant la cançó ‘Siscunagger’ que va desfermar la bogeria a la Plaça Gran, tal i com es mostra en aquest vídeo que ja s’ha viralitzat:
Així ho ha valorat l’alcalde, Xavier Codina, en una entrevista al Plaça Gran de Ràdio Santpedor:


El tema polèmic de la Festa Major van ser les vaquetes, després de l’enganxada de cartells al poble els dies abans i algunes protestes en contra que havien sorgit a les xarxes socials. Activistes animalistes van assistir a veure aquesta activitat per veure de primera mà com es portava a terme a Santpedor, però no van fer cap actuació en concret ni es van fer visibles. Les tres edicions de vaquetes, doncs, van transcórrer amb total normalitat, més enllà d’alguna que altra esgarrinxada, com cada any.