Santpedor compra el primer pis propi per habitatge social

134

L’Ajuntament de Santpedor ha signat aquesta setmana la comprar del primer habitatge que es destinarà a usos socials. Un habitatge social propi de l’ajuntament que es suma als 17 que ja hi havia al poble, però que són propietat de la Generalitat de Catalunya.

L’ajuntament va fer primer un lloguer amb opció a compra fins que, amb l’ajut d’una subvenció de la Diputació que va arribar a finals de l’any passat, va poder comprar el pis per 40.000 euros, que ja s’ha adjudicat a una veïna del poble amb dos fills al seu càrrec, i que es converteix així en la primera llogatera de l’ajuntament

La regidora d’Acció Social i Sanitat de l’Ajuntament, Laura Tarradellas, recorda que la Generalitat és qui té les competències en habitatge però destaca que els ajuntaments són els qui reben en primer terme, en la majoria d’ocasions, les peticions dels ciutadans. “El nostre objectiu en un moment de precarietat del mercat laboral és vetllar per l’accés a l’habitatge assequible de la gent de Santpedor, i al mateix temps, poder disposar d’habitatges inclosos dins els programes d’inclusió dels serveis socials, de manera que quan hem tingut una oportunitat hem acabat adquirint un pis”, assegura.

Les peticions per accedir als habitatges socials es fan sempre a l’Ajuntament, que decideix a qui els adjudica en el cas del pis acabat de comprar, com ja feia amb dos altres pisos que tot i ser propietat de la Generalitat, hi tenia establert un conveni. En la resta de pisos socials -15-, també propietat de la Generalitat, és la pròpia Generalitat qui té l’última paraula per decidir qui hi accedeix.

Per altra banda, l’alcalde, Xavier Codina, destaca que també és molt important atacar l’arrel del problema, l’atur, “perquè així no hauràs de fer tantes actuacions després en l’àmbit dels serveis socials”. Motiu pel qual aquest any s’ha revitalitzat el servei local d’ocupació, on ja hi ha inscrites 150 persones.