Els treballs tenen un cost de 20.000 € i una durada màxima de dos mesos en què l’espai estarà tancat. L’accés als altres espais de l’aiguamoll continuarà obert al públic. Aquesta millora en la caseta de guaita té en compte l’actual situació de pandèmia i planteja un model que garanteixi permanentment un espai interior ventilat. Entre altres millores, s’introduirà també el model de recollida selectiva de residus en les papereres de l’espai.

L’Aiguamoll de la Bòbila és un espai natural que ocupa una superfície de 7,47 hectàrees i està situat a 500 metres del nucli de Santpedor. 

Després de més de 25 anys de la seva recuperació, s’ha convertit en un espai de divulgació de les zones humides i un punt d’oci per als veïns de la població i la comarca. 

L’Aiguamoll té el seu origen en una activitat industrial, ja que es va generar cap a mitjans del segle XX per l’activitat extractiva d’una bòbila. 

El 1982 la indústria va fer fallida i l’indret va tenir una forta degradació i es va convertir en un abocador incontrolat. A principi dels anys 90, es va començar a promoure la necessitat d’aturar aquella degradació i, a partir del 1994 es va convertir el paratge en un aiguamoll.