Santpedor celebrarà Sant Jordi agraint a les persones que treballen durant el confinament i als seus ciutadans

180
Sant Jordi a la Plaça Gran de Santpedor l'any 2017.
Sant Jordi a la Plaça Gran de Santpedor l'any 2017.

Santpedor celebrarà Sant Jordi agraïnt a les persones que han donat serveis bàsics durant el confinament i als ciutadans de la vila. Es tracta de tres iniciatives de l’Ajuntament que vol fer arribar als santpedorencs els símbols que caracteritzen el 23 d’abril.

La primera es diu “mil roses, mil gràcies”. El consistori, farà arribar a totes les persones que treballen durant el confinament una d’aquestes flors, és a dir al CAP, al Servei d’Atenció Domiciliaria i els comerços. Tot plegat ho faran en col·laboració amb la CUSA, que ha facilitat les dades de cada botiga, perquè tothom qui vagi a comprar a partir de Sant Jordi rebrà també una rosa fins que s’esgotin. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, avisa, però, que no cal anar específicament per Sant Jordi a comprar perquè s’ha de complir el confinament.

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina

L’altra és un seguit de recomanacions d’escriptors i lletraferits santpedorencs. Seran en format àudio i cada nit, l’Ajuntament en penjarà unes quantes on els participants diran quin llibre recomanen i perquè. 

La llista de participants encara no està tancada, però l’Ajuntament ja ha penjat la recomanació del muntanyenc Joan Francesc Callado. Els pròxims dies també penjarà la dels periodistes Marc Martínez Amat i Montse Xixons; i, també, dels professors Jordi Vila, Montse Criach i Margarita Picart, entre d’altres.