Santpedor celebrarà aquest dimarts el primer ple després de la consulta sobre les vaquetes

153
Plaça Gran de Santpedor
Plaça Gran de Santpedor

Dimarts 10 de desembre, a Santpedor, es celebrarà el ple ordinari de desembre. Serà el primer després de la consulta sobre les vaquetes del passat 24 de novembre. La votació la va guanyar el NO per 1150 vots a 1104, només 46 vots de diferència, i quan es va conèixer el resultat, un grup de persones van escridassar i perseguir diferents persones de l’equip de govern, la CUP i un grup d’animalistes.

Demà, a dos quarts de vuit del vespre, es celebrarà a Santpedor el primer ple ordinari després de la consulta sobre les vaquetes del passat 24 de novembre. Un dels punts que es tractarà al ple girarà al voltant de la votació. Serà una moció que vol defensar el resultat i rebutjar els incidents que van trencar la tranquil·litat que hi va haver durant la votació. A més, la moció vol incentivar la participació ciutadana per buscar alternatives a les vaquetes.

Aquesta moció, però, no estarà subscrita per tots els grups municipals. L’han consensuat Esquerra Republicana, Junts per Santpedor, la CUP-Amunt i Santpedor en Comú Podem, mentre que Progrés Municipal s’ha mantingut al marge.

Els quatre partits que subscriuen la moció defensen que la participació, d’un 37%, és superior a la mitjana en el cas de processos participatius. A més, la moció també diu que sent una consulta binària, el resultat no podia fer content a tothom.

Abans de l’inci del ple, a les 7, un col·lectiu partidari de la continuïtat de les vaquetes durant la festa major ha fet una crida anònima a la Plaça Gran.

D’altra banda, durant la sessió també es votarà que Santpedor compri accions d’Aigües de Manresa per municipalitzar el subministrament i es decidirà com penalitzar l’empresa que porta la recollida porta a porta perquè, després d’un seguiment dels tècnics de l’Ajuntament, van descobrir que que no complien un punt del contracte: recollir diàriament les deixalles als cubells del casc antic de la vila.