Santpedor celebra Santa Anna amb un gran ventall d’activitats

104
Festa de Santa Anna

Durant aquest cap de setmana Santpedor celebrar una de les festivitats més senyalada del poble: Santa Anna. El municipi vol recordar el seu primer vot de poble l’any 1507 que es va fer a Santa Anna de Claret.
Per commemorar aquest referent religiós l’Ajuntament de Santpedor i la comissió de la festa de Santa Anna han realitzat una gran varietat d’actes I activitats a diferents punts del poble per implicar i donar a conèixer aquesta festivitat.

Els actes van començar dimecres amb la xerrada sobre medicació segura a càrrec de la farmacèutica Concha Antolín. Divendres hi va haver la piscina nocturna. Ahir, dissabte els actes es van repartir durant tot el dia: es va fer un berenar i ball de sant Jaume a la plaça gran, més tard l’alcalde, Xavier Codina, va lliurar l’ofrena al rector de Santpedor i, a més el C.F. Santpedor va lliurar la bandera de la vila al Club Escacs del poble. Cap al vespre, el campaner, Jordi Espinal, va fer el repic de campanes i a dos quarts de nou es va fer una mostra cultural de diferentes entitats populars amb actuacions dels castellers, els gegants, els bous de foc i la colla sardanista Aires d’Or.

Avui, els actes han continuat amb les matines, la caminada popular de les ermites i la missa en honor de Santa Anna.