Santpedor cedeix el solar de la futura escola La Serreta a la Generalitat

140
Terrenys cedits a la Generalitat per la nova escola La Serreta
Terrenys cedits a la Generalitat per la nova escola La Serreta

El ple municipal del mes de setembre va aprovar cedir els terrenys del solar del costat de l’escola La Serreta a la Generalitat de Catalunya, per a poder construir-hi la nova escola. Aquest és un pas més, necessari, per fer realitat la nova escola La Serreta, després que la Generalitat obrís al juliol el període per licitar les obres. Abans d’acabar l’any, de fet, està previst que es trii l’e l’empresa adjudicatària del projecte.

El següent pas serà la redacció, per part de l’empresa, del projecte de la nova escola, que es farà públic al llarg del 2018. En aquest sentit l’Ajuntament valora el compromís de la Generalitat perquè l’AMPA, l’equip directiu de La Serreta, i el propi Ajuntament, tinguin veu per fer adequacions al projecte. Així ho van prometre, a finals de març, el director general de centres públics, Lluís Baulenas, acompanyat del cap del departament d’ensenyament als serveis territorials de la Catalunya Central, Antoni Massegú, quan van visitar l’escola La Serreta acompanyats de l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i el regidor d’ensenyament, Agustí Comas.

 

La nova Serreta

La nova escola es preveu que tingui un espai d’educació infantil i un altre per als alumnes de primària. Tindrà una sola línia educativa i capacitat per a 225 alumnes. 55 d’aquests seran els infants d’educació infantil, que es repartiran en 3 aules. A més, les instal·lacions comptaran amb lavabos per a nens i mestres, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem. En l’espai destinat a educació primària hi haurà 10 aules, 6 per als cursos més una de desdoblament, una de reforç, una aula específica i una d’informàtica. També tindrà biblioteca, magatzem i lavabos. Com a espais comuns hi haurà gimnàs, vestidors, magatzem i un escenari. A més, espais de serveis i l’espai reservat per a administració del centre, consergeria i AMPA.