La Plaça Gran de Santpedor va ser diumenge epicentre d’energia positiva i suport cap a les persones refugiades d’arreu. L’acte “Capvespre Solidari” organitzat per l’Ateneu Ca La Teia amb la col·laboració de l’ajuntament de Santpedor i entitats com la Granera, els Castellers, els Picarols i el SAC; va ser un gran èxit i es van recaptar fins a 2.118€ que seran destinats a la plataforma Stop Mare Mortum.

Però els diners van ser només una part de tot el què es va coure diumenge a Santpedor. Varis centenars de persones es van apropar en algun moment del dia a la Plaça Gran, ja fos per gaudir amb els fills dels jocs d’escuma i aigua a la tarda, per escoltar de prop el testimoni de persones vinculades a l’ajut humanitari amb refugiats, per gaudir de la música d’artistes com Anaïs Vila, Enric Verdaguer, Joan Rovira, La Folie i Lucky Luck, per contemplar l’actuació dels Castellers, l’obra del SAC, o bé simplement per fer un bon entrepà de botifarra i un beure.

La jornada, a més, va significar el naixement de l’entitat Santpedorencs amb els refugiats, que pretén ser punt de trobada per les persones interessades a donar suport a aquesta causa i a conèixer més sobre el tema.

Qui no pogués assistir a la jornada i vulgui col·laborar-hi, pot fer-ho aquests dies comprant polseres solidaries com les que es venien ahir a la plaça. Es podran trobar en alguns comerços del poble.