La idea del nou mercat és dinamitzar el comerç al nucli antic i apostar, al mateix temps, pels productes ecològics i de proximitat. Així com fomentar l’intercanvi

L’Ajuntament de Santpedor crearà un nou mercat mensual. I no serà un mercat qualsevol perquè aplegarà al nucli antic espais on trobar productes de proximitat, ecològics, locals, i també de segona mà i per intercanviar.

Això serà el primer dissabte de cada mes començant el proper tres de novembre, i es diran ‘Dissabtes de Plaça Gran a Santpedor’. I és que aquesta emblemàtica plaça serà l’epicentre d’aquesta nova proposta comercial. Allà s’hi podran trobar productes ecològics certificats de productors de proximitat. I uns metres enllà, a la plaça de l’Església, serà l’espai pel mercat de la rampoina. On hi haurà a la venda productes de segona mà i d’intercanvi.

Molts dels productes, a més, es podran degustar en un dinar amb tast de vinc a la Plaça del Born, i amb un ‘brunch’ a la Plaça Gran. Així, l’Ajuntament vol ajuntar l’antiga fira de gangues del poble, amb un nou mercat de productes ecològics i de proximitat. I al mateix temps, dinamitzar el comerç del barri antic. Els comerços locals, de fet, trauran al carrer també les seves paradetes. Tot plegat ho ha explicat l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local de Promoció Econòmica, Abel Solé:

 

Solé també ha dit que el comerç local passa per un moment complicat a tot arreu des de fa anys, per la competència de les grans superfícies, i que precisament aquest tipus de propostes que aposten per una experiència de compra diferent són una forma de seguir atraient compradors.