Santa Maria d’Oló comença la redacció de l’avanç de Pla d’ordenació Urbanística Municipal demanant l’opinió als veïns del poble. És el document que dibuixa el futur del poble a escala urbanística amb una previsió que acostuma a ser de més de 10 anys.  L’Avanç de POUM és un projecte previ al mateix Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal que permet als ajuntaments fer un estudi de la situació urbanística del municipi i a la vegada conèixer els requisits normatius que s’han de complir en reformar del POUM. A Santa Maria d’Oló el POUM es va fer l’any 1993 i la seva actualització és una demanda generalitzada entre els veïns del poble. Ara gràcies a una ajuda de la Diputació de Barcelona es comença aquest Avanç de POUM. Xavi Baraut, alcalde d’Oló, explicava que han començat demanat l’opinió als veïns.

Durant tot aquest 2022 es treballarà aquest Avanç de POUM, on es faran exposicions públiques per als veïns i no es descarta fer més activitats de participació ciutadana. Des de l’ajuntament apunten que un dels reptes del POUM és estudiar la creació d’un polígon industrial i trobar un espai on la seva planificació sigui viable.

 L’Altre objectiu és valorar una possible ampliació urbanística del poble i conèixer les demandes d’habitatge, en aquest sentit també es contempla la reforma de pisos per afavorir l’emancipació del jovent.

Des de l’ajuntament calculen tenir el resultat de l’avanç de POUM a principis de 2023.